Soltész Miklós: Közép-Európa sokszínűségének megőrzése alapvető feladatunk

Közép-Európa attól csodálatos, hogy sok nemzet és kultúra él benne együtt, és sokszínűségének megőrzése alapvető feladatunk – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Croatica horvát kulturális, informatikai és kiadói központ új épületének átadásán.

Forrás: MTI2019. 05. 08. 13:16
SOLTSZ Mikls
Budajenõ, 2019. április 11. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára beszédet mond a magyarországi németek történetének is emléket állító, a helyi civilek, az önkormányzat és a kormány összefogásával felújított mûemlék Magtár épületének átadási ünnepségén Budajenõn 2019. április 11-én. A kormány 222 millió forinttal támogatta a felújítást. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soltész Miklós kiemelte: Európában sokan törekszenek a nemzetek és kultúrák egybemosására, eltörlésére.

Úgy fogalmazott: „hatalmas feladatunk” a nemzetiségként élő kis népcsoportok megtartása és megerősítése, és hogy „megértessük Brüsszellel és az európai vezetőkkel”, hogy e közösségek eltűnése „óriási veszteség lenne”.

Zdravka Buąić, a Horvát Köztársaság Külügyi és Európai Ügyek Minisztériumának politikai államtitkára arról beszélt: Magyarország és Horvátország kapcsolata példaként szolgálhat más európai országoknak a jó szomszédi viszonyra, és mindkét ország sokat tesz a kisebbségek védelmében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.