SPINOFF – Szérumterápia a koronavírus-járvány alatt Magyarországon

A SPINOFF – Szérumterápia a koronavírus-járvány alatt Magyarországon című dokumentumfilm a plazmaterápia-projekt, végül -kutatás történetét mesélte el Magyarországon. Ez a folyamat megmutatta, hogy milyen szinergiák rejlenek az állami, az egyetemi és a magánszférában, mikor egy konkrét feladat mellett összefogásra van szükség – olvasható a Hír TV honlapján.

Forrás: Hír TV2020. 06. 30. 17:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány kapcsán sokszor hallottuk azt a szót, hogy plazmaterápia. Talán azért, mert a több mint százéves gyógymód az egyik leghasznosabb terápiának bizonyult a súlyos betegek ápolásában Magyarországon és külföldön egyaránt – írja a Hír TV.

A SPINOFF – Szérumterápia a koronavírus-járvány alatt Magyarországon című dokumentumfilm a plazmaterápia-projekt, végül kutatás történetét mesélte el Magyarországon. Ez a folyamat megmutatta, hogy milyen szinergiák rejlenek az állami, az egyetemi és a magánszférában, mikor egy konkrét feladat mellett összefogásra van szükség.

Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese kalauzolta el a nézőket egy ismeretlen világ szakmai útvesztőjében. Lacza Zsombor a veszélyhelyzet idején többször is a Hír TV Magyarország élőben című műsorának a vendége volt. A tudományos rektorhelyettes több mint tíz éve foglalkozik vérszérum alapú terápiáknak a fejlesztésével.

A dokumentumfilmben többek között megszólalt Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium tárcavezetője, Jakab Ferenc virológusprofesszor, a koronavírus-kutatási akciócsoport vezetője, valamint Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem víruskutató adjunktusa.

A teljes dokumentumfilm:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.