Szabálytalanul kötöttek szerződést Pikóék

Annak ellenére, hogy lejárt szavatosságú és romlott ételt talált Józsefváros új közétkeztetési szolgáltatójának főzőkonyhájában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az önkormányzat megerősítette lapunknak: a közbeszerzési eljárás befejezése előtt már megkötötték a szerződést az Euresttel, és május végétől az új cég szolgáltat a helyi közintézményekben.

2020. 06. 26. 6:45
null
Együtt kampányoltak, együtt náciznak. Pikó Andrásnak és Karácsony Gergelynek a jelek szerint szelektív a memóriája Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A józsefvárosi közétkeztetési feladatok ellátására vonatkozó közbeszerzési kiíráson dolgozik a hivatal közbeszerzési irodája. A közbeszerzés kiírásának előkészítése a Nébih-vizsgálattól függetlenül folyamatban volt és van – közölte lapunkkal a józsefvárosi hivatal. Megerősítették: korábban már megkötötték a szerződést, és május végétől az Eurest Kft. látja el Józsefvárosban a közétkeztetési feladatokat. A közbeszerzési eljárás még zajlik, ezért törvényt sért a jelenlegi cég foglalkoztatása. Láthatólag Pikó András polgármestert se a törvényesség, se a minőség nem érdekli. Emlékeztetőül: a Nébih csaknem harminckét kilogramm kétes eredetű és lejárt szavatosságú élelmiszert talált a vállalatnál. A cégváltással kapcsolatban a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálódik.

Mindemellett kiderült, hogy Pikó András nem mondott igazat: amikor szerződést bontott az előző szolgáltató Klassz Menzával, akkor azt mondta, hogy a köztes idő alatt az önkormányzat saját konyhája fog főzni. Ám mostanra elismerték: egyből megkötötték a szerződést, és májustól már az új cég főzött az intézményeknek. A polgármester korábban azzal indokolta az új közétkeztető szerződtetését, hogy olcsóbb és jobb minőségű étel kerül az intézményekbe, amiből az olcsóság megvalósult. Ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, a gyümölcslé, a gyümölcs és a kenyér is hiányzik az ételek mellől.

Szilágyi Demeter, a Fidesz–KDNP helyi képviselője elmondta: a közétkeztetéssel megbízott cég a napokban megbukott egy élelmiszer-biztonsági ellenőrzésen, mert kétes eredetű és lejárt szavatosságú élelmiszereket találtak a szolgáltató konyháján. Szilágyi arra szólította fel az egyedül a kommunikációban erős polgármestert, hogy most ne hallgasson, hanem álljon ki a józsefvárosiak elé, és vállalja a felelősséget azért a cégért, amelyet ő hozott a kerületbe, és amelynek tevékenysége miatt most több ezer iskolás, óvodás és szociális ellátott étkeztetése és egészségbiztonsága került veszélybe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.