Székelyföld autonómiájának valósággá kell válnia

Erőteljes magyar képviseletre van szükség az Európai Parlamentben, hogy Székelyföld autonómiája valósággá váljon az Európai Unióban, és Európa valóban a régiók Európája legyen – mondta Németh Zsolt.

Magyar Nemzet
2019. 03. 11. 11:06
null
Németh Zsolt, a külügyi bizottság elnöke a Hősök terén tartott rendezvényen szólalt fel Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erőteljes magyar képviseletre van szükség az Európai Parlamentben, hogy Székelyföld autonómiája valósággá váljon az Európai Unióban, és Európa valóban a régiók Európája legyen – mondta vasárnap az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a székely szabadság napja alkalmából a budapesti Hősök terén tartott rendezvényen.

Németh Zsolt az Európai Bíróság csütörtöki döntéséről is beszélt, amely szerint az Európai Bizottságnak foglalkoznia kell a Székely Nemzeti Tanács által benyújtott, a nemzeti régiókról szóló kezdeményezéssel, amely arra irányul, hogy az EU kezelje kiemelt figyelemmel a nemzeti kisebbségi régiókat. A kormánypárti politikus a döntést történelmi győzelemnek nevezte.

Németh Zsolt, a külügyi bizottság elnöke a Hősök terén tartott rendezvényen szólalt fel
Fotó: Havran Zoltán

A jeles nap alkalmából Marosvásárhelyre, a székely vértanúk emlékművéhez tüntetést szerveztek. A demonstráció több ezer résztvevője Székelyföld területi autonómiáját és az úgynevezett terrorper nyomán bebörtönzött székelyek szabadon bocsátását követelte. A közfelkiáltással elfogadott petícióban a tüntetők tiltakoznak a román állampolgárságú magyarok elnyomása, a magyar közösség megfélemlítése ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.