Szentkirályi Alexandra: Így tisztítják meg a magyar folyókat a szeméttől – videó

A kormány elfogadott egy klíma- és természetvédelmi akciótervet, ennek az egyik nagyon fontos pontja az, hogy megtisztítjuk a folyóinkat az abban lévő hulladéktól, hordaléktól – mondta a kormányszóvivő.

Forrás: FACEBOOK.COM/ALEXANDRASZENTKIRALYI.GOV2020. 03. 03. 16:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A kormány elfogadott egy klíma- és természetvédelmi akciótervet, ennek az egyik nagyon fontos pontja az, hogy megtisztítjuk a folyóinkat az abban lévő hulladéktól, hordaléktól.

Ma itt a Tisza mellett jártunk és megnéztük, hogy hogyan zajlik ez a gyakorlatban. Egyrészt munkagépekkel – február óta új munkagépsorral – a folyóból magából is veszik ki folyamatosan a hordalékot, másrészt itt, ezen a helyen, ahol most is vagyunk, – ami egyébként egy erdős terület, de ártér – innen kézzel gyűjtik össze a vízügy szakemberei és ma például önkéntesek is azokat a hulladékokat, hordalékokat, amiket a folyó, amikor megárad, idehoz. És láthatjuk azt is, hogy hogyan szelektálják és hasznosítják újra ezeket a már kézzel összeszedett hulladékokat. Hiszen ez is nagyon fontos része a feladatnak.

Egyrészt köszönjük szépen a vízügyi szakemberek és hatóságok munkáját, illetve az önkéntesekét is. Másrészt a mai nap arra is jó volt, hogy láttuk azt, hogy milyen komoly problémát jelent a folyók szennyezettsége Magyarországon. Éppen ezért teszünk nagyon komoly lépéseket, hogy megállítsuk ezt a szennyezést, és vissza tudjuk adni a folyókat szépen, tisztán a magyar embereknek” – zárja a videóját Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, amit a Facebook-oldalára is feltöltött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.