Szerb embercsempészt fogtak Iharosberénynél

Okmányok nélküli migránsokat szállított Magyarországra az Iharosberénynél lekapcsolt szerb férfi.

2020. 08. 18. 8:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország területére jogellenesen bejutott külföldieket szállított egy szerb férfi Iharosberénynél, a rendőrség kedd hajnalban elfogta és eljárást indított ellene – számolt be róla a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. Mint írták, a járőrök hajnali két órakor a község területén megállítottak egy dán rendszámú gépkocsit, amelynek szerb vezetője kiszállt az autóból és elmenekült. A járműben a sofőrön kívül 15, személyazonosságát, magyarországi tartózkodásának jogszerűségét igazolni nem tudó külföldi volt.

15 okmány nélküli migráns volt a lekapcsolt autóban. (képünk illusztráció)
Fotó: police.hu

A magukat szír állampolgárnak valló férfiak jogellenesen jutottak be Magyarország területére. A rendőrök a 24 éves szerb sofőrt négy óra előtt, nyomkövető kutya segítségével Iharosberényben elfogták, ellene embercsempészet bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást. Tettéért alapesetben egytől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.