Szilágyi Péter: A magyar kormány kiáll a kárpátaljai magyarság mellett

A nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos szerint elképesztő, hogy a kárpátaljai magyarság elleni cselekmények robbantásokig, emlékművek meggyalázásáig, fenyegetésekig fajultak.

Forrás: MTI2019. 05. 20. 21:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány 2010 óta, de 2014 óta hatványozottan kiáll a kárpátaljai magyarság mellett, szociálisan és politikailag támogatva a csoportot. Ez a jövőben is így lesz – jelentette ki Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa a Magyarellenes megnyilvánulások Ukrajnában című dokumentumfilm hétfői, budapesti bemutatóját követő kerekasztal-beszélgetésen.

Szilágyi Péter elképesztőnek nevezte a folyamatot, hogy a kárpátaljai magyarság elleni cselekmények robbantásokig, emlékművek meggyalázásáig, fenyegetésekig fajultak.

Barta József, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség alelnöke úgy vélekedett, hogy az új ukrán elnökkel egy „rendszerváltás” jöhet el, amely szebb jövőt hozhat a kárpátaljai magyaroknak. Közölte: jó érzéssel tölti el, hogy Budapesten sem közömbösek a kárpátaljai magyarság sorsa iránt.

Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora, a Lehoczky Tivadar Társadalomtudományi Kutatóközpont tudományos szaktanácsadója azt mondta, hogy a magyarellenes megnyilvánulásokat vizsgálva ők csupán a dolgukat tették, semmi államelleneset nem követtek el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.