Tarlós István: „Van reális elképzelésünk”

A Hír TV Bayer show című műsorának Tarlós István főpolgármester volt a vendége. A műsorban megszokott aktuális események taglalását követően, Budapest jelenéről, múltjáról és a jövőbeli elképzelésekről is szó esett.

Forrás: Hír TV2019. 10. 07. 12:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV Informátor című műsorának birtokába jutott több órányi felvétel, melyen a kispesti szocialisták körében rögzítettek anyagokat. A felvételeket követően a műsorvezető Bayer Zsolt a közelgő önkormányzati választások kapcsán latolgatta, milyen is lenne, ha Karácsony Gergely, illetve a felvételeken szereplő kispesti politikusok győzni tudnának. Ezáltal mekkora károkat tudnának okozni, az eddigieken felül.

A környezet védelme már hosszú ideje foglalkoztatja az embereket. Az utóbbi időszakban azonban egyre népszerűbb annak politikai célokra történő felhasználása. A műsorvezető erről is beszélt az aktuális események kapcsán.

A különféle kis híreket követően a műsorvezető vendége Tarlós István főpolgármester volt. A Századvég és a Nézőpont Intézet felméréseinek, közvélemény kutatásainak eredményei sokat elárulnak. A most kialakult szokatlan mezőnyről, a főpolgármesteri kompetenciákról és egy főpolgármester valódi feladatairól mindeddig kevés szó esett.

„Ami a zuglói polgármester urat illeti, ez, amit meséltél az ingatlanadóról ez tulajdonképpen teljes keresztmetszete – ha úgy tetszik – az ő kampányának. Az ingatlanadóról annyit tudni kell – ő nem véletlenül nevezte el valakiről, az uszítás, a csúsztatások, a titkolózások, – az egész kampányra rányomja a bélyegét, de ha már kiemelted ezt az ingatlanadót, hacsak nem arról van szó, hogy ő konkrétan arra az egy személyre akarja kivetíteni. Ugye az volt a válasz, hogy ő azért nem vetítette ki Zuglóban, mert nem Zuglóban lakik – de nem ez a lényeg. A lényeg az, azért vannak törvények, az önkormányzatok és a polgármesterek törvények tekintetében nem jogalkotók, hanem jogalkalmazók. Az ingatlanadóval kapcsolatban az a helyzet, hogy a fővárosnak és a főpolgármesternek nem teszi lehetővé, kizárja a törvény, hogy ingatlanadót vethessen ki. Ellenben a kerületeknek és a kerületi polgármestereknek lehetővé teszi. Karácsony polgármester úr, mint kerületi polgármester ezt 5 évig kivethette volna, de nem vetette ki. Most megígéri a népnek, hogy amikor viszont nem lesz rá semmilyen jogalapja, és nem vetheti ki törvényesen, akkor ki fogja vetni. Nagyjából Karácsony polgármester úrnak az egész kampánya így néz ki.”

- foglalta össze Tarlós István, főpolgármester a kialakult helyzetet.

A főpolgármester ezt követően arról a legalább 170 pontból álló listáról is beszélt, amin az általuk megvalósított dolgok szerepelnek. Többek között a négyes metró elkészülte, a tömegközlekedési eszközök cseréje és 400 km csatorna megépítése.

A teljes adás IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.