2019-ben Dél-Koreából érkezett a legtöbb beruházás hazánkba

Szoros az együttműködés Magyarország és Dél-Korea között a nemzetközi politikában is.

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter2020. 06. 08. 10:43
CZUCZOR Gergely; SZIJJÁRTÓ Péter
Gyõr, 2019. október 25. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a gyõri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium felújított refektóriumának ünnepélyes átadásán 2019. október 25-én.  MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter Dél-Korea külügyminiszterével értekezett a dunai hajóbaleset, valamint a koreai vállalatok és beruházások kapcsán:

– Ma reggel telefonon tárgyaltam Kang Kjungvha dél-koreai külügyminiszterrel. Köszönetet mondott Magyarországnak az egy évvel ezelőtti hajótragédia során mutatott szolidaritásért és az egyéves évfordulón lezajlott megemlékezésekért. Elmondtam neki, hogy zajlik a tragédia helyszínére szánt emlékmű tervezése, melynek felavatására reményeink szerint ősszel sor tud kerülni. Elismerésünket fejeztük ki egymásnak a koronavírus elleni védekezés erőfeszítéseiért.

– A koreai külügyminiszter köszönetet mondott azért, hogy Magyarország lehetővé tette a koreai vállalatoknál dolgozók beutazását Magyarországra, én pedig köszönetet mondtam a koreai vállalatok magyarországi beruházásáért. Tavaly a koreai vállalatok döntöttek a legtöbb magyarországi beruházásról: a Samsung SDI és az SK Innovation befektetései nyomán hazánk az elektromosautó-ipar európai fellegvárává vált. A beruházásoknak köszönhetően a kereskedelmi forgalom is dinamikusan bővül, az első negyedévben 21 százalékkal nőtt, és megközelítette az egymilliárd dollárt. Szoros az együttműködés a két ország között a nemzetközi politikában: Magyarország támogatja Korea ENSZ BT-tagságát, valamint szorgalmazzuk az Európai Unió és Korea közötti beruházásvédelmi megállapodásól szóló tárgyalások mielőbbi megkezdését – írta a Facebookon a tárcavezető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.