Terézváros fejlesztését akadályoznák Karácsonyék

A terézvárosi Fidesz szerint Soproni Tamás megakadályozná, hogy a kormány rendbe tegye Terézváros legértékesebb, állami tulajdonban lévő területét, a Podmaniczky utcai rozsdaövezetet.

Forrás: MN2019. 08. 14. 6:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A terézvárosi Fidesz szerint Soproni Tamás – az ellenzék VI. kerületi polgármesterjelöltje – megakadályozná, hogy a kormány rendbe tegye Terézváros legértékesebb, állami tulajdonban lévő területét, a Podmaniczky utcai rozsdaövezetet. A jelenleg lepusztult állapotban lévő területen a kormány hatalmas közparkot alakítana ki, és ott kapna helyet a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ.

A nagyobbik kormánypárt kerületi szervezetének a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében emlékeztettek: Soproni – Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt társaságában – a napokban jelentette be, helyi népszavazást kezdeményez arról, hogy a terézvárosi önkormányzat úgy módosítsa a kerület építési szabályzatát, hogy a rozsdaövezetben közpark igen, de cirkusz ne létesülhessen. Hozzátették: a momentumos politikus helyi választási bizottsághoz benyújtott indítványa több sebből vérzik, tartalmilag abszurd és vállalhatatlan, valamint ellentétes a kerület érdekeivel.

– A kormány döntése értelmében végre megújul a vasúti üzemi terület. A sínek, az elhagyott, romos épületek, a szennyezett talaj helyén egy közpark jön létre, így a zöldfelület aránya a többszörösére nő a kerületben. És itt kap elhelyezést az a cirkusz is, amely a mai állapotában sokáig már nem tudja kiszolgálni a közönséget – idézték fel végül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.