Timmermans Soroshoz utazott New Yorkba

Újból Soros Györggyel tárgyal Frans Timmermans, az Európai Bizottság jelenlegi első alelnöke. A holland politikus korábban számos alkalommal egyeztetett a spekulánssal, és Magyarországot is bírálták a találkozókon. A magyar kormánypártok a Sorossal való közeli kapcsolata miatt sem támogatták Timmermans bizottsági elnöki ambícióit.

2019. 09. 23. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma ismét Soros Györggyel találkozik Frans Timmermans, az Európai Bizottság ősszel leköszönő első alelnöke a bizottság honlapja szerint. A holland politikus és a tőzsdespekuláns közti rendszeres egyeztetések a 2015-ös migrációs válság idején kezdődtek, a mostani, a 74. ENSZ-közgyűlésre tervezett New York-i találkozó már a sokadik tárgyalásuk lesz. Timmermanst – az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltjét – Soroshoz fűződő kapcsolata miatt sem támogatták bizottsági elnöknek a visegrádi négyek, köztük a magyar kormánypártok.

Mint korábban beszámoltunk róla, a milliárdos és Timmermans eddigi egyeztetései során az EU ügyei mellett kiemelten értekeztek a migrációs helyzetről és Magyarországról is. A mai találkozó beharangozója szerint a holland politikus az uniós szerv delegációvezetőjeként vesz részt a megbeszélésen, a Sorossal való egyeztetésen kívül három beszédet is fog mondani. Bár a találkozó tárgya legfeljebb csak sejthető, konkrétumokat nem árulnak el róla, annak körülményeivel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy Timmermans éppen a magyarországi önkormányzati választási kampány időtartama alatt rendelt ki ellenzéki polgármesterjelölteket Brüsszelbe, ahol Gyurcsány Ferenc feleségével közösen adtak eligazítást nekik a jövőre nézve.

Az elmúlt uniós ciklusban egyébként Frans Timmermans volt az egyik olyan brüsszeli vezető, aki a legtöbbször találkozott az amerikai spekulánssal, és megnyilvánulásaival többször is egyértelművé tette, nagyra tartja őt. A Soros-hálózattal történő egyeztetések céljából Timmermans már korábban is járt a tengerentúlon, 2015 szeptemberében például a Soroshoz köthető jogvédő szervezet, az OSEPI munkatársaival tartott megbeszélést New Yorkban „ismeretlen témában”. Majd 2017 áprilisában Brüsszelben vett részt egy találkozón Sorossal, a tavalyi évben pedig háromszor is egyeztetett a spekulánssal vagy szervezeteivel: áprilisban, júniusban és novemberben a tájékoztatás szerint Európa jövőjét vitatták meg. A holland politikus egyébként több alkalommal is a déli határzár ellen foglalt állást, szavai szerint a világban a multikulturalizmus jelenti a jövőt, és úgy vélte, hogy ezt a közép-európaiak sem kerülhetik el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.