Tizenöt évig ül a fegyházban a bántalmazó

Magyar Nemzet
2019. 04. 26. 13:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kecskeméti férfi 2016 októberében féltékenységi rohamában súlyosan bántalmazta a négy közös gyermeküket nevelő élettársát. Bottal ütötte a nő lábát, megégette az arcát, ollóval levágta a derékig érő haját. A sértett félelmében nem mert orvoshoz fordulni. Ezután a vádlott többször is verte, szurkálta az asszonyt.

November ­11-én az egyik bántalmazásnak a gyerekek is a szemtanúi voltak. Másnap a férfi a gyerekeket elvitette otthonról, és az asszonyt kézzel és vascsővel is ütlegelte, amikor pedig elájult, vízzel fellocsolta és tovább kínozta. Később a vádlott felhívta lánytestvérét, akinek azt mondta, tragédia lesz, mert meg fogja ölni az élettársát. A testvér értesítette a rendőrséget, majd a sértettet életveszélyes állapotban kórházba vitték. A szakértői vélemény szerint a súlyosan bántalmazott és megkínzott nő orvosi ellátás nélkül 48-72 órán belül meghalt volna.

A Szegedi Ítélőtábla tegnap különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit – az elsőfokú ítélettel összhangban – jogerősen tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.