Több ezren regisztráltak a Fővárosi Csatornázási Művek nyílt napjaira

Több ezren regisztráltak, így minden hely betelt a Fővárosi Csatornázási Művek nyílt napjaira, a programot a víz világnapja alkalmából szervezték – közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 03. 22. 21:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint 2900 diák regisztrált a csütörtöki és a pénteki napra, míg a szombati lakossági nyílt napra 3000 érdeklődőt várnak; ennyien szeretnék megnézni a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepet.

A tisztítótelepi sétákon a látogatók megismerhetik, hogy az ország legkorszerűbb szennyvíztisztító-telepén hogyan ártalmatlanítják a környezetre káros szennyvizet, sőt azt is, miként alakítják azt át biogázzá. Továbbá bemutatnak egy különleges gyűjteményt is a kidobott és a csatornákban megtalált tárgyakból.

A közlemény szerint Budapesten évente körülbelül négy-öt Velencei-tónyi szennyvizet tisztítanak meg azért, hogy a Duna élővilágát megkíméljék.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.