Több mint 6 millió maszk érkezett hazánkba az elmúlt két napban

A védekezés sikerességéhez szükséges eszközök folyamatosan érkeznek Magyarországra – mondta Szijjártó Péter.

Forrás: MTI2020. 05. 08. 13:13
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. április 18. A kormany.hu által közreadott képen Kínából érkezett újabb egészségügyi védőfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 18-án. Hatmillió maszk és hárommillió kesztyű érkezett április 18-án Kínából Magyarországra - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A maszkokat és a kesztyűket négy repülőgép hozta két kínai városból; a felszereléseket a központi raktárba viszik, miután elvégezték a vámolást és a minőségellenőrzést - tette hozzá. A tárcavezető elmondta, mintegy ötvenszer fordultak a Wizz Air repülőgépei a Kínát Magyarországgal összekötő légihídon. MTI/Árvai Károly/kormany.hu Fotó: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt két napon 6 millió 300 ezer maszk, 25 ezer izolációs köpeny, valamint 120 lélegeztetőgép érkezett Magyarországra – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-nek.

A tárcavezető kifejtette: új szakaszába érkezett a világjárvánnyal szembeni védekezés, és az egészségügyi védekezésen van az egyik fő hangsúly. A védekezés sikerességéhez szükséges eszközök folyamatosan érkeznek Magyarországra – tette hozzá.

Közölte: csütörtökön és pénteken összesen 6 millió 300 ezer maszk, 25 ezer izolációs köpeny, valamint 120 lélegeztetőgép érkezett. Ezzel a héten már 600 fölé nőtt az importált lélegeztetőgépek száma, a világjárvány kitörése óta még soha nem volt olyan hét, hogy ennyi lélegeztetőgépet tudtak volna importálni – mutatott rá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: ez abból a szempontból rendkívül fontos, hogy a tömeges fertőzések időszakára való felkészülés tekintetében a lélegeztetőgépek beszerzése a legfontosabb feladat. Az elkövetkezendő napokban és hetekben is erre lesznek tekintettel a beszerzéseket illetően – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.