Több mint tizenkétezer rászorulónak segít a Katolikus Karitász húsvét előtt

Csaknem száz tonna élelmiszer gyűlt össze a Tartós szeretet adománygyűjtő akció során, amelyből több mint 12 ezer csomagot állítottak össze az önkéntesek országszerte. A csomagok átadása már zajlik a karitászcsoportoknál, ám a gyűjtés továbbra is folytatódik.

2021. 03. 26. 12:07
null
Húsvét előtt célba érhetnek a csomagok Forrás: Katolikus Karitász
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 7–14. között rendezték meg hazánk templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést, emellett a Katolikus Karitász 16 egyházmegyei központjában és több gyűjtőponton is fogadták a felajánlásokat. A munkát megnehezítette a járványhelyzet, több egyházmegyében ugyanis a templomokban nem lehet szentmisét hallgatni. A beérkezett adományokból a karitászcsoportok készítettek ajándékcsomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak a látókörükben lévő, rászoruló családoknak, időseknek, hátrányos helyzetűeknek, egyedülállóknak. Az nagyböjti akcióban a 96 ezer kilogramm élelmiszerből országosan több mint 12 ezer család részesül még az ünnep előtt – közölték.

Az átlagosan nyolc kilogrammos csomagokba lisztet, olajat, rizst, cukrot, tésztát, konzerveket, teát, konzerveket és édességet tettek.

Az ajándékcsomagokat több helyen kiegészítették húsvéti apróságokkal is a gyermekeknek, valamint húsvéti ajándékkártyákat is készítettek melléjük az önkéntesek.

Még húsvét előtt célba érnek a csomagok
Fotó: Katolikus Karitász

Az akció a vírushelyzetre való tekintettel tovább folytatódik. – Sokan jelezték, hogy adományaikat személyesen nem tudták leadni, ezért online módon folytatjuk húsvét végéig a gyűjtést.

A 1356-os adományvonal hívásával hívásonként ötszáz forinttal tudnak hozzájárulni a segítségnyújtáshoz.

Szeretnénk még több rászoruló, hozzánk forduló embertársunkat támogatni, akiknek a mostani napok a munkahelyük elvesztése, a családjukban történt megbetegedések miatt különösen nehezek – fejtette ki a Katolikus Karitász országos igazgatója. Écsy Gábor karitászigazgató hálásan köszönte minden adományozó nagylelkű segítségét, mellyel évről-évre több ezer családnak segíthetnek ünneppé tenni a húsvétot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.