Több mint tízezer darab hamis márkajelzésű ruhát találtak a pénzügyőrök

A pénzügyőrök a szállítmányt lefoglalták, és eljárást indítottak – közölte a NAV.

2020. 07. 06. 11:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint tízezer darab hamis márkajelzéssel ellátott ruhaneműt találtak a pénzügyőrök egy magyar kamionban az M43-as autópályán, a mintegy 300 millió forint értékű szállítmányt lefoglalták – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Tájékoztatásuk szerint a pénzügyőrök egy Törökországból Magyarországra tartó, magyar rendszámú kamiont ellenőriztek az M43-as autópálya Krak-éri pihenőhelyén.

A járműben több mint 10 200, különféle világmárka jelzésével ellátott ruházati terméket és kiegészítőt találtak, a török sofőr pedig nem tudta igazolni a szállítmány származását. Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi ruha és kiegészítő hamisítvány, amelyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül akartak forgalomba hozni. – A pénzügyőrök a szállítmányt lefoglalták, és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt eljárást indítottak – közölte a NAV.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.