Történelmi léptékű az egyetemek fejlesztése

A cél az, hogy a magyar fiatalok korszerű képzést kapjanak és a jövő nyerteseivé váljanak.

Magyar Nemzet
Forrás: mti2021. 04. 07. 14:53
SCHANDA Tams Jnos
Schanda Tamás szerint Gyurcsány Ferenc és a baloldal nem tanult a 2008-2009-es válságból MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keresztes László Lóránt (LMP) arról beszélt, hogy a járvány kritikus időszakában az érdemi válságkezelés helyett a közvagyon jelentős részének kiszervezéséről lesz szó az Országgyűlésben. Szerinte a kormány vagyonkezelő alapítványok sorát hozná létre, kormányzati funkciókat szervezne ki és adna „hozzá hűséges embereknek”. Mint fogalmazott: miután megzsarolták őket, az egyetemeket politikai irányítás alá helyezik. – Ez nem a felsőoktatás fejlesztése, hanem gyalázat, amit súlyosbít, hogy azt a járvány alatt akarják végrehajtani – jelentette ki.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára válaszában közölte: a történelmi léptékű egyetemi fejlesztések célja, hogy a magyar fiatalok korszerű képzést kapjanak és a jövő nyerteseivé váljanak. Ezek az új lehetőségek hozzájárulnak Magyarország versenyképességének erősítéséhez, a gazdaság fenntarthatóságának növeléséhez – mondta Schanda Tamás.

Azt kérte az ellenzéktől, hogy ne tegye az egyetemek világát pártpolitikai csatározások terévé, mert ennél fontosabb kérdés a magyar fiatalok jövője, sikeressége. – Megérett az idő a változásra, az intézmények fejlesztésére – hangsúlyozta Schanda Tamás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.