Új családjóléti központot alakítottak ki Esztergomban

Az esztergomi önkormányzat beruházásában, 550 millió forintból elkészült a Híd Szociális-, Család- és Gyermekjóléti Központ új székhelye – tájékoztatta az intézmény igazgatója szerdán az MTI-t.

Forrás: MTI2019. 05. 15. 17:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tordainé Vida Katalin elmondta: egy korábban üresen álló épületet újítottak fel, a munkálatokat az önkormányzat saját költségvetéséből 490 milliót fordított rá, a hiányzó 60 millió forintot pályázati támogatás biztosította.

A 450 négyzetméteres, kétszintes épületben ötven ember dolgozik, még kilenc álláshelyre várnak jelentkezőket.

A központ dolgozói végzik el a 95 ezer lakosú esztergomi járás hatósági gyermekvédelmi feladatainak előkészítését, valamint szociális segítő tevékenységet látnak el a járás óvodáiban és iskoláiban; 15 ezer gyermek tartozik hozzájuk.

A szervezet család- és gyermekjóléti szolgáltatást nyújt Esztergom és Dömös térségében, évente közel 800 ügyfelet keres fel. A megújult épületben az ügyfélszolgálaton kívül játszó-fejlesztőszoba, tanácsadó- és interjúszobák, valamint tárgyalók kaptak helyet.

A központban idősklub is nyílik majd, amely harminc embernek nyújt nappali ellátást, étkezést és programokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.