Újabb ikonikus távozó a Jobbiknál – szebb jövőt!

László Attila, a párt korábbi Békés megyei prominense nem tud azonosulni a Jobbik új irányvonalával.

Magyar Nemzet
Forrás: Pesti Srácok2020. 08. 11. 17:24
Supporters of the Hungarian radical right-wing party "Jobbik" demonstrate against what they call "gypsy crime" in Hejoszalonta
HUNGARY Fotó: Laszlo Balogh Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

László Attila Tibor, a Jobbik Békés megyei élenjáró pártkatonája is kilépett a Jobbik Magyarországért Mozgalomból, közlése szerint semmilyen politikai szerepvállalásra nem hajlandó ezután. A Jobbik egykori gárdistája a PestiSrácok szerkesztőségéhez eljuttatott közleményben a döntését azzal indokolta, hogy a Jakab Péter által a baloldalra hajózott pártot egyre szélesebb körben ítélik meg hátrányosan, ami kihat más, civil társadalmi tevékenységére is.

Kiemelte: a Jobbik nemhogy segíti, sőt, akadályozza a közösség fejlődését, céljaik elérését.

A párt elnökségének írt levelében aláhúzza:

A közéleti tevékenységem során mindig törekedtem arra, hogy különválasszam a pártpolitikát a civil közéleti szerepvállalásomtól, amely, véleményem szerint, hellyel-közzel rendben is volt, és nem is ez az elsődleges szempont a döntésemben. Viszont az utóbbi időszakban egyre gyakrabban szembesültem azzal a helyzettel, hogy Jobbik-tagságom miatt a civil társadalmi szerveződéseink hátrányos megítélésben részesülnek, illetve jobbikos szervezetként vannak elkönyvelve. Ezzel szemben persze lehet érvelni, hogy nem így van, illetve tudom, hogy nem így van, de ettől még a megítélésünkön ez nem változtat semmit – közölte.

Levelét azzal folytatta, hogy döntése „nem a Jobbik ellen irányuló lépés”, azonban hozzátette, hogy az új irányvonallal már nem tud azonosulni.

A régi barátságok, remélem, megmaradnak! A pártok, mozgalmak és civil szerveződések valójában lehetőségek és eszközök a kezünkben, amelyek elsősorban a céljaink elérését hivatottak elősegíteni.

De amelyik eszköz már nem segíti, hanem akadályozza a közösségeink fejlődését, céljaink elérését, azt meggyőződésem szerint el kell engedni.

Szebb jövőt!” – zárta közleményét a politikus.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter egyelőre nem reagált László Attila kilépésének hírére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.