Ungár lapjában zsidózott a volt szocialista polgármester

Balogh József egykori győri szocialista polgármesterrel közölt interjút az LMP-s Ungár Péter által tulajdonolt Ugytudjuk.hu. A bevezetőben legendásként aposztrofált Balogh részben azzal magyarázza a győri baloldal 2006-os bukását, hogy a jelöltjeik zsidók voltak. Radnóti Ákos, Győr fideszes alpolgármestere sajtóközleményt adott ki, melyben kifejti: „Szomorú, hogy Balogh József antiszemita kirohanását az Ugytudjuk.hu című győri pletykalap elhatárolódás nélkül leközölte, teret adva ezzel az antiszemita propagandának.”

Magyar Nemzet
2020. 11. 24. 12:34
UNGÁR Péter
Budapest, 2020. mrcius 24. Ungr Pter LMP-s kpvisel az Orszggyls plenris lsn 2020. mrcius 24-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, hogy a baloldal egységesítése érdekében minden korábbi normát félreraknak az egyes ellenzéki szereplők. Az LMP-s Ungár Péter személyes kampányát építő Ugytudjuk.hu antiszemita szólamoknak is felületet adott. Az érdekes hangulatú interjúban a Győrt 1994 és 2006 között irányító szocialista Balogh József többször is kiemelte, hogy őt az SZDSZ sosem támogatta, az utód kinevelésének kérdésére pedig kifejti, hogy bizonyos Kun András jelölését azért nem helyeselte, mert

egyrészt „nagyon kellemetlen a megjelenése”, másrészt pedig zsidó.

A volt polgármester szerint „a zsidó hitközség kérte meg arra, hogy ne indítson zsidót”, bár két mondattal odébb már arról számol be, hogy az általa „behozott” másik jelölt amellett, hogy élsportoló és vállalkozó, szintén zsidó volt. Az interjúból kiderül, hogy Balogh jelöltje végül visszalépett, a győri baloldal pedig azóta sem talált magára. Arra a kérdésre, hogy kit tart az elmúlt harminc évből Győr legkártékonyabb emberének, az országgyűlési képviselői pozíciót is betöltött Balogh azt válaszolta, hogy a baloldalon tevékenykedett, és „még él”, ezért nem nevezné meg.

A győri Városháza a már idézett közleményében rámutat: „A mai napig nem történt elhatárolódás az MSZP helyi és országos szervezetei részéről sem. Balogh antiszemita megnyilvánulása és a holokauszt áldozatai iránti érzéketlensége korábban abban nyilvánult meg, hogy polgármestersége idején emléktáblán örökítette meg Karsay Árpád nyilas polgármester nevét. Majd, amikor a táblát Győr fideszes polgármestere eltávolíttatta, Balogh kikelt ez ellen.” Mindez amiatt különös, mert az elmúlt harminc évben rendszeresen a polgári oldalt támadták az antiszemitizmus vádjával.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.