Végső búcsút vesznek Mohács polgármesterétől

2019. 10. 05. 8:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma délután két órakor kezdődik Mohácson a római katolikus temetőben a múlt héten tragikusan elhunyt polgármester, Szekó József temetése. A szertartáson a Mohácsi Újság hírportál értesülése szerint várhatóan részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök is.

A gyászmise délután négy órakor kezdődik a Zárdatemplomban. A Szekó család kérése, hogy a virágokra, koszorúkra szánt összeget ajánlják fel az emberek egy, a Fogadalmi templomba szánt új harang elkészítésére. Szekó Józsefnek szívügye volt ugyanis, hogy a csata 500. évfordulójára már a mintegy ötmillió forintba kerülő, ötszáz kilogrammos harang lakja a templomot.

A temetésen adománygyűjtő perselyt helyeznek el, valamint két számlaszámot is létrehoztak, ahova befizethetők az erre szánt összegek.

Szekó József 21 éven át vezette Mohácsot, ezalatt felvirágoztatta súlyos adósságokkal átvett szülővárosát. A halála előtti hetekben egyeztetett állami vezetőkkel az új Duna-híd terveiről, valamint a nemzetközi kikötőről és az autó­sztráda-hálózat mohácsi bővítéséről. A tízmilliárd forintnál is nagyobb beruházássorozat most azonban megtorpanhat Szekó József halálával.

Mint ahogy azt tegnap megírtuk, a városvezető halálával csak egyetlen – biztosan befutó – polgármester­jelölt maradt Mohácson az október 13-i önkormányzati választásokra: a szocialisták volt mindenható pénztárnokának, Puch Lászlónak a veje, Csorbai Ferenc, az MSZP-jelöltje, aki helyi hírek szerint annak ellenére nem lép vissza, hogy az indulását eddig támogató DK, Momentum és Jobbik helyi tagjai is a visszalépését szorgalmazzák.

A képviselőjelöltek támogatottságát nézve azonban szinte biztosra vehető a kormánypárti többség a testületben, így Csorbai polgármestersége kérészéletű lehet, az előre hozott választások elkerülhetetlennek tűnnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.