Őszi immunerősítés mesterfokon (6.): Küzdjünk így a betegségek ellen

Nem kell semmi bonyolult, önsanyargató és macerás dologra gondolni. Erősítse így immunrendszerét!

Betegszoba
2013. 11. 05. 7:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszatérő fertőzések, gyengeség, nátha, gyulladások – mindezek ellen hatásos az oxigénregeneráló-, a salaktalanító kúra és a rendszeres sport. Immunerősítő sorozatunk utolsó része következik.

A több lépcsős eljárás nemcsak a meglevő betegségek, immungyengeség, gyulladások, daganatok kezelésekor javasolt, hanem megelőzés céljából is rendkívül hatékony. Az eljárás lényege, hogy a sejtek oxigénfelvételét-, hasznosítását és az anyagcseréjét, illetve a salaktalanítást serkentjük. Indirekt módon jelentősen javul az ellenálló képesség is.

Hogyan működik az immunrendszerünk?

Baktériumok milliárdjai védenek bennünket

Mi gyengíti az ellenállásunkat?

A 15-20 alkalomból álló kúra során a páciens egy 4-6 hetes sejtregeneráló speciális kombinációjú vitaminkúrában részesül, emellett heti 3-5 alkalommal közepes terhelés mellett biciklizik, s közben oxigént inhalál, majd infraszaunában fokozza tovább a keringést és a kiválasztást. Legvégül kellemes lazító vagy harmonizáló masszázst kap. A kúra évente 1-2-szer megismételhető. Látványos és gyors eredményt hoz mindenkinél. Elsősorban azoknak javasolt, akik gyakran visszatérő fertőzések, allergia, krónikus immungyengeség tüneteivel küzdenek. Hatékony és gyors segítség a kimerült, agyonhajszolt, nagy stressznek kitett szervezet számára is.

Nem kell semmi bonyolult, önsanyargató és macerás dologra gondolni. Már az is rengeteget jelent, ha valaki napi 20 percet sétál, kocog vagy biciklizik. Legfontosabb, hogy örömünket leljük benne, ne terheljük túl a szervezetet és rendszeres legyen. A túlhajszolt (hétvégén mindent bepótolok szemléletű) fizikai aktivitás inkább legyengíti ellenálló erőnket, s ágynak dönt bennünket, mintsem segítene. Nagyon hatásos a tánc és a zenés torna, mert ott nemcsak a testmozgás, de a zene stimuláló és relaxáló hatása is érvényesül. Menjünk el táncházba vagy csoportos zenés tornákra is. Tegyük minél változatosabbá edzésprogramjainkat, hogy ne unjuk meg.

A helytelen táplálkozás és a környezeti hatások miatt szervezetünkbe jutó salak-és méreganyagok jelentős mértékben képesek gyengíteni immunrendszerünket. Ezért nem árt időszakonként rövidebb-hosszabb tisztító kúrákat, heti salaktalanító napokat is beiktatni, ha hosszú ideig szeretnénk egészségesek maradni, vagy a legyengült ellenálló képességet újra fel szeretnénk javítani. Legjobbak a húsmentes és friss zöldségekben, gyümölcsökben gazdag diéták, a tejsavókúra és a léböjtkúrák különféle válfajai. Hosszabb kúrákat – különösen, ha beteg valaki – csak orvosi felügyelet mellett szabad végezni és leginkább évszakváltáskor ajánlott (tavasszal vagy ősszel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.