Egy őszinte határozat

A Nemzeti Mutyi Program kezdeményezettjeit a Kormány tagjai egyénileg nevezik meg.

Tompos Ádám
2017. 10. 19. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korm. hat. a nemzeti vagyon kormányközeli üzletemberek tulajdonába történő átjátszásáról, az uniós forrásokból finanszírozott feladatok el nem végzéséről, ezek álcázásáról, a választókerületi elnökökből ogy. képviselővé váló személyek újraválasztásának elősegítéséről.

A Kormány megállapítja, hogy a fent nevezett Nemzeti Mutyi Program (a továbbiakban: Mutyi Program) kezdeményezettjeit a Kormány tagjai egyénileg nevezik meg.

A Kormány egyetért azzal, hogy a Mutyi Program keretében komplex, természeti, társadalmi, turisztikai, vállalkozói és gazdasági szférát egyaránt érintő hosszú távú fejlődés feltételeinek ellehetetlenítése érdekében nem valósít meg intézkedéseket, és az e program keretében a rendelkezésre álló fejlesztési forrásokat és intézményi kapacitásokat a törvényekben meghatározott feltételek szerint látszatberuházásokra költi. A Kormány a Mutyi Program stratégiai koordinációjával kapcsolatos feladatok ellátására a Mutyi Programért felelős miniszteri biztost (a továbbiakban: miniszteri biztos) nevez ki. A Mutyi Program elemeit képező, elméletben komplex hatást kifejtő, a gyakorlatban soha meg nem valósuló fejlesztések ütemezéséről a Kormány a későbbiekben határoz.

A meghatározott összegű uniós társfinanszírozásból megvalósuló, a 2018. évi országgyűlési választások előtt átadásra kerülő kalandparkok, szökőkutak, futballpályák, köztéri szobrok listáját a Mutyi Programért felelős miniszteri biztosok határozzák meg. A Kormány bátorítja a Kormányt támogató pártok választókerületi elnökeit, hogy ők töltsék be a Mutyi Programért felelős miniszteri biztosi pozíciókat.

A Kormány egyben felhívja a Mutyi Program miniszteri biztosainak kabinetfőnökeit, hogy időben kezdjenek el gondoskodni a meghatározott összegű uniós társfinanszírozásból megvalósult létesítmények méltó és ünnepélyes átadásáról, éppen ezért közbeszerzést hirdet a Mutyi Program részeként nemzeti színű zászlóra, aranyszínű ollóra, bordó az aranyszínű olló tárolására alkalmas kispárnára. A Kormány felhívja a kabinetfőnökök figyelmét, hogy a miniszteri biztosok beszédeiben feltétlenül szerepelniük kell a migráció, a Soros-terv, a haza felemelkedése és az összetartó közösség témaköreinek. A kabinetfőnököknek gondoskodniuk kell arról, hogy a helyi oktatási intézményekből megfelelő számú, kellő lelkesedéssel rendelkező, kis zászlókkal ellátott diák kerüljön kivezénylésre a rendezvényekre. (Megjegyzés: mivel a meghatározott összegű uniós társfinanszírozásban erre külön összeg nem szerepel, ezért a kabinetfőnököknek informális kapcsolati hálójuk segítségével kell megvalósítaniuk azt; ugyanitt feladatuk az ellenzéki szereplők, a sajtó és a lakosság tagjai közül kikerülő, rendszerkritikát napi vagy heti rendszerességgel megfogalmazó személyek távol tartása a rendezvényektől.)

A Kormány felhívja a miniszteri biztosok kabinetfőnökeinek figyelmét, hogy biztosítaniuk kell azt is, hogy az esemény kellő méltósággal jelenjen meg a helyi, az országos és a közösségi médiában. A Kormány felhívja a miniszteri biztosok figyelmét, hogy a létesítmények átadását követően kötelesek kapcsolatot tartani célterületük polgármestereivel, annak érdekében, hogy a településvezetők minden egyes alkalommal megfelelő számú, közfoglalkoztatásban részt vevő, regisztrált munkakeresőt biztosítsanak a létesítmények tisztán tartásához.

(Megjegyzés: a meghatározott összegű uniós társfinanszírozásból megvalósuló, hagyományőrző lekvárkészítő műhelynek vagy tájháznak nevezett polgármesteri otthonok, illetve a brüsszeli forrásból kivitelezett, önkormányzati voksolásokon megvalósuló, ökörsütések és tésztacsomagosztások segítségével kivitelezett választási csalások a választójogi törvény módosítása miatt csak 2019 második felében foganatosulnak.)

Határidő: azonnal. Érvényesség: választások másnapjáig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.