Szórakozásból rongáltak sírokat, elfogták őket

Elfogta a nyírparasznyai temető három sírrongáló gyanúsítottját a rendőrség, egy 17 és két 13 éves fiatalt.

NT
2013. 06. 25. 17:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zákány Ágnes helyettes sajtószóvivő tájékoztatása szerint az ügyben még áprilisban indult nyomozás, amikor a Mátészalkához közeli település temetőjében akkor még ismeretlen elkövetők nyolc sírt megrongáltak.
Közel két hónapos adatgyűjtés után hétfőn fogták el a bűncselekmény gyanúsítottjait, s a házkutatás során a rendőrök megtalálták a sírokról eltulajdonított kegytárgyakat is.

A főtörzsőrmester hozzátette, hogy a fiatalok elismerték a bűncselekmény elkövetését, elmondásuk szerint szórakozásból rongálták meg a sírokat. A gyanúsítottakról kiderült, hogy több vagyon elleni bűncselekmény is a rovásukra írható. A 17 éves fiatalembert gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrségen, míg a 13 éves fiúk életkorúk miatt nem büntethetők, viszont szüleikkel együtt gyámhivatali eljárásra számíthatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.