Vízmérgezés okozta a lány halálát a Balaton Soundon

Rövid időn belül több liter vizet ihatott meg a lány, ez agyödémához vezetett.

MNO
2016. 07. 23. 14:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Blikk azt írja, a lány partidrogot fogyaszthatott, amitől kiszáradt, a szomja csillapítására pedig nagyon rövid időn belül több liter vizet ivott meg. A túl sok folyadéktól az ember vére felhígul, és kisebb lesz benne az ásványi anyagok és a só koncentrációja, ez pedig – mivel a vesék nem tudják elég gyorsan kiválasztani a vizet a vérből – agyi ödémához vezethet – olvasható a bulvárportál cikkében. Kiemelik, ezt a jelenséget hívják az orvostudományban vízmérgezésnek vagy hiperhidrációnak.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy a lány bulizás közben lett rosszul, ezért az orvosi ellátóba kísérték, ám a személyzet úgy ítélte meg, hogy a tinédzser nem igényel szoros felügyeletet. A fiatal lány ezután elesett, és olyan súlyosan beverte a fejét, hogy a mentőknek azonnal kórházba kellett szállítaniuk. A gyors orvosi ellátás ellenére a lány életét már nem lehetett megmenteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.