Bezáratták az egyik budai Nagyi Palacsintázóját

Harminc kilogramm készétel forgalomba hozatalát is megtiltották.

MN
2017. 06. 23. 10:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminc kilogramm nyomon követhetetlen készétel forgalomba hozatalát tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy budai vendéglátóhelyen. Az ellenőrzés során megállapított komoly élelmiszer-biztonsági és higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal elrendelték az üzlet ételkészítő és -forgalmazó tevékenységének felfüggesztését is – írja a Nébih.

A tájékoztatás szerint az üzlet szemmel láthatóan régóta takarítatlan helyiségeiben a hűtő és fagyasztó berendezéseket jeges, szennyezett és rozsdás állapotban, több esetben belső világítás nélkül használták. A hűtőkben fedetlenül tárolták egymás mellett a túrókrémet, a milánói makarónit, a gyümölcssalátát, a tejszínes-sonkás gombakrémet és a sertéspörköltet, esetenként az ételek előkészítéséhez használt kanállal együtt. A tálalópulton szintén fedetlenül, szennyeződésnek kitéve kínálták a kakaóport, diót, mézet és mogyorókrémet.

A vendéglátóhely ételkészítő tevékenységét akkor folytathatja, ha a 24 órás üzemeltetéshez igazított  takarítási utasítást  kidolgozták, a másik üzletben előre megsütött palacsinta készítésére épített technológiát biztonságossá tették, a HACCP-rendszert átdolgozták, a dolgozók soron kívüli élelmiszerbiztonsági oktatását elvégezték, és a rendezett üzletet, valamint a biztonságos üzemeltetéshez feltételül szabott dokumentumokat a NÉBIH szakembereinek bemutatták. Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható.

A hivatal oldalán közzétett adatokból kiderül, hogy Hepinagyi Kft. egyik budai étterméről van szó, amely – mint az MTI kiemeli – a Kormány.hu oldalon közzétett lista szerint a Nagyi Palacsintázója üzleteket működteti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.