Egy pécsi ápolónő mérget kevert kollégái kávéjába

Többen rosszul lettek és orvosi kezelésre szorultak.

MN
2017. 06. 23. 13:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos testi sértés gyanúja miatt eljárás indult egy pécsi kórház ápolónője ellen, aki a nyomozók szerint meg akarta mérgezni a kollégáit – írja a Híradó.hu.

A rendőrség szerint a 30 éves nő több esetben mérgező hatású anyagot tett az osztályán dolgozó munkatársai kávéjába, teájába. Többen rosszul lettek és orvosi kezelésre szorultak.

A portál úgy tudja, az ápolónőt őrizetbe vették, az ügyészség pedig kezdeményezte az előzetes letartóztatását.

A bíróság megalapozottnak találta a gyanút, ugyanakkor elegendőnek ítélte a lakhelyelhagyási tilalmat – írták, hozzátéve, hogy az ügyészség fellebbezése miatt az indítványról másodfokon a Pécsi Törvényszék dönt majd.

Az MTI kereste az ügyben a Pécsi Törvényszéket, ahonnan a Baranya Megyei Főügyészségre irányították; a vádhatóságot egyelőre nem sikerült elérni.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) péntek délután az állami hírügynökséghez eljuttatott közleményében azt írta: a Klinikai Központ (KK) neurorehabilitációs osztályán az elmúlt időszakban több váratlan rosszullét történt a dolgozóknál. A klinika és az érintett egység vezetése vizsgálatot indított, amelynek eredményeképpen a KK elnöke feljelentést tett.

„A hatóság gyors és hatékony nyomozómunkájának, valamint a klinikai vezetők és munkatársak segítőkész együttműködésének köszönhetően napokon belül elfogták a gyanúsítottat, aki feltételezhetően tudatmódosító szereket csempészett munkatársai italába, ezzel előidézve rosszullétüket” – áll a tájékoztatóban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.