Fejszével követelte elmaradt munkabérét

Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

MN
2017. 06. 07. 8:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 41 éves férfival szemben – írja közleményben az ügyészség. Felidézi: a vádlottat évek óta foglalkoztatta segédmunkásként a sértett vállalkozó, és a férfi házánál is segédkezett kisebb munkákban. 2015 decemberében a sértett megelégelte a vádlott trehány munkavégzését, és közölte vele, hogy nem tart igényt tovább a munkájára.

A felháborodott vádlott felkereste a sértettet annak lakásán, és kezében egy fejszével trágár szavak kíséretében követelte elmaradt munkabérét. A sértett kijött a házból, és próbálta békíteni a feldühödött vádlottat, de az rátámadt a fejszével. Olyan erővel sújtott a sértett nyaka felé, hogy ha ő nem emeli fel a karját védekezésképpen, akkor súlyos, akár halálos nyaki sérülése keletkezett volna. A sértett csuklója nyílt töréssel darabosra tört. A vádlott közben azt kiabálta, „megöllek”.

Az ekkor már az életéért küzdő sértett megragadta a fejsze nyelét, hogy a vádlott ne tudjon újból lesújtani. Dulakodni kezdtek, majd a földre kerültek mindketten a fejsze nyelét markolva. A sértett hanyatt feküdt, a vádlott fölötte, és próbálta a fejsze élét a sértett nyakához nyomni. Hogy a vállalkozó elengedje az eszköz nyelét, a vádlott olyan erővel harapta meg a kezét, hogy egy foga beletört a sebbe.

A segélykiáltásra egy szomszéd sietett az udvarra, aki rákiabált a vádlottra. A támadó ezután felhagyott cselekményével, és elmenekült a helyszínről. Egy közeli autószalonban fogták el a rendőrök, akiket egyébként maga értesített.

A sértett csuklósérülése mozgásbeszűküléssel járóan, vagyis maradandó fogyatékosság mellett gyógyult. A már börtönt is megjárt, büntetett előéletű vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabására, közügyektől eltiltásra és egy korábbi szabadságvesztés büntetés végrehajtására tett indítványt.

A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.