Kigyulladt a GE nagykanizsai gyára

Az épületet mindenki elhagyta, nem sérült meg senki.

MN
2017. 06. 21. 12:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki a General Eletric (GE) nagykanizsai telephelyén, az egyik raktárépületben – írta az Index az egyik olvasójának információja alapján. A portál a gyár portásától úgy értesült, valóban tűz van, de aztán sietősen mennie kellett a dolgozónak, a háttérből pedig hangos szirénázás hallatszott. A katasztrófavédelem honlapja szerint a helyszínre elsőként kiérkezett városi hivatásos tűzoltók megállapították, hogy a raktárépület második emeletén csaptak fel a lángok.

Az épületet mindenki elhagyta, nem sérült meg senki. Az üzem környezete nem volt veszélyben. Bangó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel később közölte, hogy a tüzet eloltották.

A 11 ezer négyzetméter alapterületű, háromszintes épületben kétezer négyzetméteren pusztítottak lángok. Az égő csomagolóanyag miatt a raktárépületben hatalmas füst keletkezett. A tűzzel érintett szintről egy targonca gázpalackját is biztonságban kivitték – közölte Bangó Szilárd. A tűz keletkezésekor az épületben mintegy száz ember tartózkodott, mindannyian elhagyták a raktárat. A helyszínre érkezett egy katasztrófavédelmi mobil labor is.

 

Az oltáshoz Zalakarosról, Pacsáról, Marcaliból, Keszthelyről, Zalaegerszegről, továbbá Lentiből, Nagyatádról és Kaposvárról is érkeztek tűzoltók.

A tűz okát hatósági eljárás keretében vizsgálják. Az utómunkálatokat a nagykanizsai tűzoltók a végzik a raktárépületben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.