Szabadlábon a Fortress-csalás kitalálója

Megszüntették a házi őrizetet Sz.-F. Zsolttal szemben.

MN
2017. 06. 21. 13:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Törvényszék megszüntette a házi őrizetet Sz.-F. Zsolttal szemben, és azt lakhelyelhagyási tilalomra változtatta – írja a 444 a birtokukba került bírósági végzésre hivatkozva.

A portál felidézi, a férfit 2014 őszén helyezték előzetes letartóztatásba, miután bedőlt az általa szervezett piramisjáték, a Fortress. 2016. június 24-én viszont előzetesből házi őrizetbe került – kijelölt tartózkodási helye a budapesti Marina-parti lakása volt –, most pedig szabadlábra helyezték.

Korábban megírtuk, a mintegy 900 oldalas vádiratban szerepelt, hogy a vádlott 2012 és 2014 között nem létező befektetési tevékenységet végzett Magyarország különböző településein, nem létező társaságok nevében. Az ügynek összesen 2072 sértettje van, az okozott kár mintegy 10 milliárd forint. A vádlott cselekménye 12 sértett esetében 50 és 500 millió forint közötti, 334 sértettnél 5 millió és 50 millió forint, 1431 esetében 500 ezer forint és 5 millió forint, 295 esetében 50 ezer forint és 500 ezer forint közötti kárt okozott.

A rendőrség még jó pár gyanúsítottal szemben javasolt vádemelést, az ügyészség vádemelésében viszont már csak egy gyanúsított volt, Sz.-F. Zsolt – teszi hozzá a 444. Az ő ügye elég vontatottan halad, a portál információi szerint nagyon ritkák a tárgyalási napok, a tanúk töredékét hallgatták csak meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.