Szigetszentmiklósi gyermekbántalmazás: csúszhat az ügy lezárása

A június 22. napjára kitűzött ülést nem tartják meg.

MN
2017. 06. 21. 13:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arra lehetett számítani, hogy a Fővárosi Ítélőtábla csütörtök reggel kihirdeti a jogerős ítéletet a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazási ügyben. Két tárgyalási napot írtak ki, június 21-et és 22-t, azonban szerdán kora délután az ítélőtábla a honlapján közzétette: a június 22. napjára kitűzött ülést nem tartják meg – szúrta ki az Index. A portál a sajtóosztály munkatársától úgy tudja, várhatóan szeptemberben folytatódik a per, és bizonyítást vesznek fel.

Az Index azt írja, az apa, K. Rudolf fizikai és mentális állapota jól láthatóan nagyon sokat romlott az utóbbi időben, olyannyira, hogy szerdán – még a zárt tárgyalás elrendelése előtt – a tanácselnök bíró rá is kérdezett, milyen betegség okozza ezt, amire K. nem adott érdemi választ. A jegyzőkönyvbe végül bediktálta a bíró, hogy a vádlott a kérdésekre odaillő válaszokat ad, a szituációval tisztában van, de nagyon lefogyott, „botorkáló a járása”, és szemmel láthatóan kifejezetten rossz egészségi állapotban van. Az anyán nem látszott változás.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb közfelháborodást kiváltó büntetőügye volt a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazás. A Blikk 2013 novemberében számolt be arról, hogy a házaspár hosszú évekig „emberi ésszel fel sem fogható borzalmakat művelt lányukkal és két fiukkal”. A vád szerint a szülők éveken keresztül kínozták, megerőszakolták, ürülékkel és patkánnyal etették három kisiskolás gyermeküket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.