A NAV is részt vesz a vizes vébén, egy taxist már lebuktattak

Mikor kiderült, hogy utasai jegyzőkönyvet akarnak felvenni, a rémült taxisofőr inkább a gázba taposott.

MN
2017. 07. 14. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Razziát tart a NAV Budapesten a vizes világbajnokság során, a taxisokat is ellenőrzik – szerdán azonban két adóellenőrüket szinte foglyul ejtette egy lebuktatott sofőr.

A civil ruhás ellenőrök egy ferencvárosi címre vitették magukat, a taxis azonban nem adott számlát a fuvar után, sőt, a visszajárót is megtartotta volna.

A NAV-osok igazolták magukat, és jelezték, hogy jegyzőkönyvet fognak felvenni az esetről. A pánikba esett taxis erre azt mondta, hogy neki nincs ideje ilyesmire, majd a gázba taposott, száguldozni kezdett. A két ellenőr többször is megállásra kérte a férfit, hiába, az adóhatóság munkatársai így a NAV bevetési osztályától kértek segítséget.

A sofőr három-négy kilométer után végül megállt, és öt percet adott a jegyzőkönyv felvételére, mondván, ő nagyon siet. A kiérkező rendőrök azonban visszatartották, majd magukkal vitték a férfit.

A taxis ellen vádat emeltek, és 72 órán belül bíróság elé állították, az ügyben eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság pedig a váddal egyetértve, négy rendbeli személyi szabadság megsértése miatt ítélte el a sofőrt.

Az első fokú ítélet szerint a férfinak 200 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie, és 312 óra közérdekű munkára fogható. A nem jogerős döntés ellen a vádló súlyosbításért, a taxis ügyvédje enyhítésért fellebbezett.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.