Családot fenyegetett meg egy mentős cég vezetője

A mentő három órát késett, és még ők kérték számon a beteg gyereke miatt aggódó anyát.

MN
2017. 07. 10. 12:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt a tatabányai ügyészség egy mentős cég ügyvezetője ellen, aki vádiratuk szerint megfenyegetett egy kiszolgáltatott családot.

A hatóság adatai szerint a sértettek január 26-án tizenegy éves, transzplantált gyerekükhöz hívtak mentőt, akit a fertőzés veszélye miatt – háziorvosi utasításra – egyedi szállítással kellett volna Budapestre szállítani, hogy ott kezeléseket kapjon.

A gyereket délelőtti rendelési idő szerint, 9–10 óra között várták egy budapesti kórházban, de a betegszállító órákat késett: végül háromnegyed 12 kor jelent meg a magán-mentőszolgálat autója, ami egy másik beteget is szállított.

Az anya a késés és a körülmények miatt is visszamondta volna a szolgáltatást, de a cég vezetője számon kérte és megfenyegette a nőt: ha most nem szállnak be a mentőbe, soha többet nem jönnek értük. A megfélemlített anya pedig engedelmeskedett, beültek a járműbe, a másik beteg jelenléte miatt kockáztatva a fertőzésveszélyt is.

A kikényszerített utazás ráadásul feleslegesnek bizonyult: a megbeszélt időponthoz képest háromórás késéssel futottak be a fővárosi kórházba, így a gyerek végül nem kapott szakorvosi ellátást.

A cég ügyvezetője ellen kényszerítés miatt emeltek vádat, és pénzbüntetéssel sújtanák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.