Éhes kutyái marcangolták szét éhen halt lovainak tetemeit

Újabb brutális állatkínzót találtak, ezúttal egy Bács-Kiskun megyei tanyán. Több tucat lovát éheztette.

MN
2017. 07. 31. 19:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégén állatvédők mentek ki egy Mélykút közeli tanyára egy lótartó gazdához, ahová a borzalmas dögszag miatt riasztották őket. Mint kiderült, harminchét lóból már csak három volt életben. Az udvart csontok és zsigerek borították. Egy friss tetem fölött a kutyák marakodtak – írta vasárnap este a Hírös portál.

Az állatvédők beszámolója szerint az egyik lovat a gazdája egy földmunkagéppel, egy homlokrakodóval dobta az istállóba meghalni. A megmaradt, csontsovány lovak ott agonizáltak a tetemek mellett. Birkák senyvedtek, amik tíz éve nem voltak megnyírva. A kutyákat is szörnyű állapotban találták az állatvédők, akik hatósági állatorvossal és rendőrökkel érkeztek a helyszínre, a gazda ellen pedig állatkínzás bűncselekménye miatt tesznek feljelentést.

A Hvg beszámolója szerint az RTL Híradó hétfőn ment ki a borzalmas helyszínre, a tévétársaság operatőrét kerítésléccel próbálta megdobni az állatkínzó, sikertelenül. A Hvg további sokkoló részletekről ír: oszlásnak indult birkatetemről, csontokról, s hogy az ebek a birkák, lovak tetemét falták fel.

A kutyák szabadon voltak, annyira féltek az emberektől, hogy nem tudták befogni azokat. az állatvédők szerint a tanya tulajdonosa kutyákat szaporított, de azokat sem etette. A lovak közül a legkisebb úgy nézett ki az alultápláltságtól, mint egy csikó, pedig már hároméves.

A telek tulajdonosa nem először keveredik állatkínzás gyanújába. A Baon.hu öt éve számolt be arról, hogy a férfi birtokán negyven lesoványodott lovat találtak, és egy agyontaposott csikót. A gazdát akkor nem jelentették fel, mert megígérte, hogy vigyáz az állataira. S állítólag most is visszakaphatja az állatait, amennyiben öt napon belül megfelelő körülményeket alakít ki számukra a tanyáján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.