Előzetesbe került a kislányát megrontó és fenyegető apa

A gyerek csak hétéves volt, amikor a férfi többször is megerőszakolta.

MN
2017. 07. 27. 13:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetes letartóztatást rendelt el a Budakörnyéki Járásbíróság azzal a férfival szemben, akit tizenkettedik életévét be nem töltött, hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével – saját lánya megrontásával – gyanúsít a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2013-tól 2014. szeptemberig ceglédi ingatlanában több alkalommal is erőszakot követett el az akkor még csak hétéves lányán, és azzal fenyegette meg a gyereket, hogy megveri, ha beszél valakinek a történtekről.

A megalapozott gyanút a tanúvallomások mellett szakvélemény is alátámasztja – ha a bűncselekményt a bíróság is igazoltnak látja, akár 15 év börtönnel is büntetheti az apát.

A testület azért döntött az előzetes mellett, mert a férfinál véleményük szerint valóban fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a sértett és a tanúk befolyásolásának veszélye. A kényszerintézkedést legfeljebb egy hónapnyi időtartamra, 2017. augusztus 27. napjáig lehet meghosszabbítani.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.