Előzetesben a Balaton Soundon fosztogató külföldiek

Arany nyakláncokat téptek ki a fesztiválozók nyakából.

MN
2017. 07. 12. 14:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Siófoki Járási Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak az öt külföldi állampolgárságú férfinak az előzetes letartóztatását, aki a hétvégén a zamárdi zenei fesztiválon nyakláncokat tulajdonított el – közölte az ügyészség.

Mint írja, a megalapozott gyanú szerint négy belga férfi, továbbá egy olasz férfi ismeretlen társaival együtt, egymással előzetesen megegyezve, tevékenységüket összehangolva követték el a bűncselekményeket úgy, hogy a tömegben szórakozó sértettek nyakából az arany nyakláncukat – többnyire hátulról – kitépték. A gyanúsítottak így egymillió forint értékű ékszerhez jutottak hozzá.

A bíróság a szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének veszélyére tekintettel rendelte el a 23 és 26 év közötti gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.