Halálra koplaltatott kutya, üres ház maradt a lakók után

A szívességi lakáshasználók eladtak szinte minden mozdíthatót, aztán a tulaj kutyájára zárták az ajtót.

MN
2017. 07. 14. 8:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állatkínzás és sikkasztás miatt is felelnie kell egy 47 éves dávodi férfinak és 38 éves partnerének, akik szívességi használóként lakhattak Németországban dolgozó ismerősük házában.

A tulaj 2015 augusztusában ment külföldre, és az ingatlan mellett 6 éves németjuhász keverék kutyáját is a párra bízta. Ők azonban visszaéltek a lehetőséggel: amikor kifogytak a pénzből, sorban adogatták el a házban talált értéktárgyakat – többek között tévét, dvd-lejátszót, mikrosütőt, mosógépet vittek el, három hónap alatt több mint háromszázezer forintos kárt okozva a tulajdonosnak.

Végül 2016 februárjában továbbálltak, az egészséges, 30 kilós keverék kutyát pedig mindössze egy napra elegendő élelemmel és vízzel hagyták magára a bezárt házban.

Távozásukról nem szóltak a szállásadónak, de másokat sem értesítettek, így senki nem tudott a hatalmas szenvedéssel járó éh- és szomjhalálnak kitett állatról.

A kutya tetemét csak két hónappal később találta meg gazdája. Az állatot magára hagyó, büntetlen előéletű párra most felfüggesztett börtönbüntetést és a sikkasztással okozott kár visszafizetését kéri a Bajai Járási Ügyészség – ügyükben a helyi bíróság fog dönteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.