Kétszázmilliós heroinszállítmányt találtak a magyar futárnál

A férfi az autójába rejtve szállította a 27 kilónyi heroint, egy dél-franciaországi településen fogták el.

MN
2017. 07. 06. 11:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországról szervezték a kábítószerfuvart, amellyel egy futár 27 kilogrammnyi, feketepiaci értékén 200 millió forintnyi heroint szállított volna Hollandiából francia területen keresztül Spanyolországba.

A magyar futár július 1-jén vette fel a drogot, és autójának padlólemeze alá rejtve szállította – a francia vámosok a BRFK jelzésére azonban Dél-Franciaországban letartóztatták a férfit.

A fővárosi nyomozók négy nappal később lekapcsolták a férfi hazai társait is: az egyik gyanúsítottat Heves megyei otthonában fogták el, lakásán pedig további 300 grammnyi heroint találtak. Két további személyt – a futár feltételezett megbízóit – pedig ugyanazon a napon Újbudán fogták el, ezzel lezárva a holland–magyar drogfolyosót.

A rendőrök az ügyben a kábítószeren kívül drága karórákat, zálogjegyeket és több gépkocsit is lefoglaltak a házkutatások helyszínén. A Magyarországon elfogott három férfit kihallgatásuk után őrizetbe vették, várhatóan előzetes letartóztatásba kerülnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.