Kun-Mediátor-botrány: D. Sándorné többtucatnyi csalása évült el

Öt sértett tett panaszt a nyomozás megszüntetése ellen.

MN
2017. 07. 10. 5:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elévülés miatt szüntetett meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 33 sértett sérelmére elkövetett csalás miatt indult nyomozást D. Sándorné ellen – írja a Magyar Idők Polt Péter válaszára hivatkozva, a kérdést Lukács László György jobbikos országgyűlési képviselő tette fel.

A Bróker Marcsiként emlegetett D. Sándorné a 33 sértettnek 211 226 605 forint kárt okozott, 21 sértett esetében teljes egészében, 8 esetében részben megtérült, míg 4 esetében nem térült meg a kár; 5 sértett tett panaszt a megszüntetés ellen, panaszuk elbírálása folyamatban van.

Ismeretes, D. Sándornét San Pedróban tartóztatták le. A Belize-hez tartozó Ambergris Caye sziget északi részén található lakásában fogták el, és ki is adták a magyar hatóságoknak. 2016. december 13-án hozták Magyarországra.

Dobrossy István, a pórul járt befektetők egy részének jogi képviselője a Magyar Nemzetnek korábban azt mondta, katartikus élmény volt a károsultak számára, amikor meghallották a hírt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.