Óvodásokat vert meg Balassagyarmaton egy szülő

Garázdaság vétsége miatt bíróság elé állították.

MN
2017. 07. 12. 12:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Garázdaság vétsége miatt állította bíróság elé a Balassagyarmati Járási Ügyészség azt a 46 éves nőt, aki egy balassagyarmati óvodában két óvodást is megvert – közölte az ügyészség.

Az eset még májusban történt: a vádlott az egyik délután elment az óvodába, ahová a gyermeke is járt, és az udvaron játszó egyik óvodás kezére ráütött amiatt, mert az korábban megkarmolta a nő gyerekének kezét. Ezután bement az épületbe, és az egyik csoportból kihívott egy másik óvodást, őt is megszidta, majd az ő kezére is ráütött a gyerekét érő sérelem miatt. A vádlott óvodában tanúsított magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban – különösen a gyermekekben – megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat az ügyészség röviddel a történtek után bíróság elé állította. A Balassagyarmati Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és 30 000 forintos pénzbüntetésre ítélte, valamint kötelezte a 15 000 forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.