BKK: több, a tervezettől eltérő lezárás

Nagy a készülődés az esti tűzijátékra.

MTI
2017. 08. 20. 18:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták: a rendezvények miatt a tervezetten túl lezárták a Margit híd Pestre vezető oldalát, a Rákóczi utat a Blaha Lujza tértől befelé, a Hegyalja utat a BAH-csomóponttól befelé, a Kossuth Lajos utca–Erzsébet híd útvonalat, illetve a Szent Gellért rakpartot a Szabadság híd és a Döbrentei tér között.

Emellett a 105-ös autóbusz megosztva a Gyöngyösi utca és a Deák Ferenc tér, illetve az Apor Vilmos tér és a Déli pályaudvar között jár, az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E, és a 178-as autóbusz pedig a Szabadság hídon át terelve közlekedik. A 4-es és a 6-os villamos a Margitsziget/Margit híd megállóhelyen megállás nélkül áthalad.

Korábban a szervezők és a BKK is azt közölte: a fővárosi programok biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében hétfő reggel 6 óráig lezárják a gépjárműforgalom elől a Lánchidat, a Lánchíd utcát, a Döbrentei utcát, az Ybl Miklós teret, a Várkert rakpartot, a Clark Ádám teret, az Alagút utcát, a Fő utcát és a Bem rakpartot a Szilágyi Dezső térig.

A légi és a vízi parádé, valamint a tűzijáték miatt szombat este 10 órától vasárnap este fél 11-ig, majd az éjszaka később is több órára a pesti alsó rakpartot is lezárták a Margit hídtól a Havas utcáig. A budai alsó rakparton az Üstökös utcától a Lágymányosi hídig vasárnap reggel 7 órától késő estig, majd szintén hétfőre virradó éjszaka lesz lezárás.

A lezárások számos tömegközlekedési járat menetrendjét is érintik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.