Emberölés kísérlete miatt kell felelnie a részegen lövöldöző rendőrnek

A férfi önvédelmi fegyverével a plafonba lőtt. A 24.hu szerint lezárták az ügyet, vádemelés jöhet.

MN
2017. 08. 01. 16:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberölés bűntettének kísérlete mellett kétrendbeli kényszerítés miatt is felelnie kell annak a rendőrnek, aki ellen azért indult eljárás tavaly december elején, mert részegen lövöldözött egy csepeli társasházban. A 24.hu szerint a férfi – a házkezelő alkalmazottján kívül, akire fegyvert fogott és el is sütötte azt – két takarítónőt fenyegetett meg, szintén azért, mert zavarta a zaj, amit munka közben csaptak. A portál úgy tudja, az ügyet lezárták, már készítik elő a vádat.

A férfi az önvédelmi fegyverét használta, olyan töltényekkel, amelyek tartására nem volt engedélye. A 24.hu információi szerint a már csak volt egyenruhás közepesen volt ittas, sört fogyasztott a történtek előtt.

A korábbi ügyészségi tájékoztatás szerint a szolgálaton kívüli egyenruhás ittas állapotban a sértettel való rövid szóváltást követően az engedéllyel tartott fegyverével több lövést adott le a lépcsőház plafonjába. Majd ezután célzottan a sértett irányába sütötte el a fegyverét. A sértett ekkor a tűzlépcsőház ajtaját csukta be, az ajtó mögött állt, csak a véletlennek volt köszönhető, hogy a lövedék nem találta el a férfit. A tűzlépcsőház ajtaján átfúródott töltény a falban állt meg.

A történtek után a férfi előzetesbe került, majd házi őrizetbe, és úgy tudni, tavasszal már szabadon engedték.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.