Kész a szakvélemény, még sincs gyanúsítottja a cabriós gázolásnak

Szoftverrel modellezték a két halálos áldozattal járó karambolt, de a rendőrség még nem talált felelőst az ügyben.

MN
2017. 08. 10. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több hónapos háttérmunka után elkészült a Dózsa György úti cabriós balesetet modellező és értékelő igazságügyi szakvélemény – erről a BRFK sajtóosztálya tájékoztatta a Pesti Srácokat.

A lap azonban azt is megtudta, hogy még mindig nincs gyanúsítottja a két ember életét követelő karambolnak. Mint lapunk is beszámolt róla, májusban egy Mercedes Cabrio és egy Citroën ütközött Budapesten, a Dózsa György úton, a karambol után a Citroën pedig egy buszmegállóba csapódott, elsodorva az ott várakozókat; egy férfi a helyszínen, a másik áldozat pedig kórházba szállítása után halt meg, a megállóban pedig hárman is súlyosan megsérültek.

A Mercedest az alvilági életben közismert M. Richárd, a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja vezette, méghozzá a Pesti Srácok értesülése szerint jogosítvány nélkül.

Ahogy a 444.hu beszámolt róla, kigyúrt, tetovált férfi szereplője volt egy titkos eljárásnak is az év elején. A portál birtokába jutott rendőrségi, ügyészségi és titkosszolgálati dokumentumok szerint M. Richárdék egy korrupt rendőrtiszt elleni nyomozás során kerültek a hatóságok látókörébe 2017 elején. Ez a rendőr segíthetett neki megszerezni egy nagy értékű lopott autót. A szóban forgó gépkocsit még február elején lopták el a III. kerületből. 

Az Audit előző nap Németországból hozta be egy luxusautók tartós bérbeadásával foglalkozó német cég. M. Richárd közösségi oldalain sok fotón látható ilyen német rendszámú sportkocsi, illetve a német cég logóját viselő autószállító. M. Richárd elhatározta, hogy a német üzlettársától ellopott kocsit visszaveszi, ha kell, akkor erőszakkal. Az ügyben több gyanúsítottat is kihallgatott már a Budapesti Nyomozó Ügyészség, M. Richárd egyelőre nincs a gyanúsítottak között. 

A Fővárosi Főügyészség viszont csalás miatt nyomoz egy fővárosi étterem eladásának ügyében, ahol a férfi neve ismét felmerül. A kérdéses belvárosi olasz hely tulajdonosát, Achilles Filippo Spartát, aki korábban Karmatronic néven dj-zett, saját éttermében mérgezték meg, majd a neki titokban beadott kábítószer hatása alatt arra kényszerítették, hogy adja el a vendéglőt.

A hely megváltozott néven, de ma is működik, az üzemeltető cég vezetője pedig maga M. Richárd. A vezető az ügyészségi nyomozással kapcsolatban annyit mondott, hogy „Nekem semmi közöm semmihez. ( ) Annyi közöm van az étteremhez, hogy az új tulajdonostól bérli az a cég, aminek én az ügyvezetője vagyok.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.