Lebénulhat a fiú, aki fejest ugrott a Balatonba

A fiatalnak mozgás- és érzészavara alakult ki.

MN
2017. 08. 01. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár örök életére lebénulhat az a tizenhét éves fiú, aki néhány nappal ezelőtt szerzett súlyos sérüléseket, amikor fejest ugrott a Balatonba – írja a Blikk. A lap úgy tudja, nem a partról vagy a stégről ugrott a vízparton nyaraló fiatal, hanem a vízben volt, és egy úszógumit akart átugrani.

A balesethez a Magyar Gyermekmentő Alapítvány balatonlellei egységét is riasztották, akik hivatalos Facebook-oldalukon beszámoltak az esetről.

A bejegyzésben azt írták: a fiúnak mozgás- és érzészavara is kialakult, miután sekély vízbe ugrott fejest. „A déli parton sokáig nem mélyül a víz, ezért itt különösen veszélyes a fejesugrás. Sajnos évről évre találkozunk hasonló esetekkel, mely a gerincvelő sérülése miatt maradandó bénulással járhat” – fogalmaztak.

Gesztes Éva, az alapítvány szakmai igazgatója a Blikknek elmondta: párhuzamos riasztás történt, így a helyszínre az alapítvány egysége és az Országos Mentőszolgálat is a fiú segítségére sietett, végül mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A mentőszolgálat többször felhívta a figyelmet, hogy természetes vizekbe csak akkor ugorjanak, ha előtte ellenőrizték a víz mélységét, és nincsenek alkoholos állapotban. Az is fontos, hogy az ember felhevült testtel soha ne menjen azonnal a vízbe, csak ha már lehűtötte magát. A kisgyermekekre és idősebbekre pedig különösen figyelni kell.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.