Rablók támadását hiúsította meg egy 93 éves férfi Miskolcon

Elővette a zsebében lévő paprikaspray-t.

MN
2017. 08. 24. 9:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy 26 éves férfi és egy 16 éves lány ellen – közölte az ügyészség.

A tájékoztatás szerint a vádlottak, valamint a társaságukban lévő, 11 éves fiú Miskolc belvárosában sétáltak a múlt év augusztusában, amikor elhatározták, hogy a náluk lévő gázspray-t használva valakitől – lehetőség szerint egy idős személytől – pénzt fognak szerezni, amelyet majd egymás között elosztanak. A város főutcáján felfigyeltek a 93 éves férfira, akit követtek a közelben lévő lakásáig. A kapu előtt körbevették az idős embert, és a vádlottak gyermekkorú társa megkérdezte tőle a pontos időt, majd amikor a sértett az órájára nézett, a férfi a gázspray-vel az arcába fújt.

A vádlottak végül nem tudtak elvenni semmit a sértettől, mert segítségért kiáltott, közben pedig ő is elővette a zsebében lévő paprikaspray-t, mire a támadók elmenekültek.

Az ügyészség vádiratában az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetés kiszabására, míg a szabadlábon lévő – bűnsegédként vádolt – fiatalkorú lánnyal szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak. A vádlottak gyermekkorú társa nem büntethető, mert a bűncselekmény elkövetésekor még a tizenkettedik életévét sem töltötte be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.