Beismerő vallomást tett a borsodnádasdi lány gyilkosa

B. Roland tette a vizes aknába az eszméletlen K. Csengét. A lány halálát valószínűleg fulladás okozhatta.

Tompos Ádám
2017. 09. 05. 16:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beismerő vallomást tett a borsodnádasdi B. Roland, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy meggyilkolta a 17 éves K. Csengét – közölte sajtótájékoztatóján Mecser Tamás ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese.

Mecser elmondta, B. Roland a település egyik erdős területén találkozott az áldozattal, akivel beszélgettek, kihallgatása során a férfi beismerte, hogy ő tette az eszméletlen fiatal lányt a vizes aknába. Egyelőre orvosszakértői vizsgálatra várnak azzal kapcsolatban, hogy mi okozta a lány halálát, a feltételezések szerint fulladás, mivel az akna vízzel volt teli.

Az ezredes megerősítette azokat a korábbi sajtóértesüléseket, hogy a fiatal lányra meztelenül találtak rá. Mecser Tamás közölte, nem merült fel szexuális indíttatású bűncselekmény, B. Roland egyedül követte el a tettét, nem volt tettestársa.

Lapunk kérdésére, hogy fogyasztott-e kábítószert B. Roland a gyilkosság előtt, Mecser azt mondta, a hatóságok szakvéleményét várják.

A fiatal lány holttestét egy katolikus templom melletti aknában találták meg a hatóságok vasárnap nem sokkal éjfél előtt Borsodnádasdon. K. Csenge eltűnését a lány édesanyja jelentette az Ózdi Rendőrkapitányságon vasárnap délután.

A fiatal lány egyik barátnője a Zoom.hunak azt mondta, K. Csenge szombaton délután ment el otthonról, de édesanyja csak este tízig engedte el, a kamasz viszont nem ért haza. Szemtanúk szombaton este fél 8-8 körül még látták a lányt az egyik barátnőjével, szalonnát sütögettek az Alsó-tónál. Az RTL Híradó információi szerint a lány sötétedéskor indult haza az erdőn keresztül, de nem engedte, hogy hazakísérjék. Este tízkor még látták a település egyik terén. A Bors úgy értesült, hogy K. Csenge még élt, amikor támadója a vízaknába dobta, az ott felgyülemlett esővíztől fulladhatott meg. A hírek szerint a holttest meztelenül került elő.

A tragédiáról megrendülten nyilatkozott lapunknak Janiczak Dávid, Ózd polgármestere, aki mellett a lány egy szimpátiatüntetésen is részt vett. „Most még szomorúbb vagyok, azt el is felejtettem, hogy ő adott nekem virágot a szimpátiatüntetésen” – idézte fel az interneten fellelhető fotók alapján emlékeit a városvezető. Úgy tudjuk, K. Csenge színjátszó körbe járt és énekelni tanult.

Emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a 20 éves borsodnádasdi férfival szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.