Borsodnádasdi gyilkosság: zúzódások voltak Csenge arcán

Exkluzív interjút adott a Hír TV Riasztás című műsorának a meggyilkolt, 17 éves lány édesanyja.

MN
2017. 09. 12. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sajnálom a fiút is. Sajnálom a szüleit is. Mert bele tudok gondolni, hogyha fordítva történt volna a dolog” – Farkas Róza alig egy hete vesztette el a lányát, mégis azt mondta, hogy már nincs benne harag. A brutális gyilkosság híre az egész magyar sajtót bejárta. A 17 éves lány szalonnát sütni indult a barátaival, az édesanyja akkor látta utoljára – olvasható a Hír TV oldalán.

„Ha késett is 5-10 percet, mindig szólt, hogy késni fogok, nyugodjál meg, jövök, úton vagyok. Már tíz órakor vasárnap délelőtt tudtam, hogy baj van” – mondta Farkas Róza.

Szeptember első vasárnapján már az egész falu Csengét kereste, a rendőrség a polgárőrök és a tűzoltóság segítségével átfésülte az erdős területet, ahol a lányt utoljára látták. Éjfél körül egy vízzel teli aknában rábukkantunk az eltűntre. Ekkor már nem élt.

A rendőrség a gyilkossággal a 20 éves B. Rolandot gyanúsítja, aki részleges beismerő vallomást tett. „Elmondása szerint találkozásuk ideje alatt a lány elvesztette az eszméletét. Mivel nem akarta, hogy emiatt gyanú terelődjön rá, az önkívületi állapotban lévő lányt a közelben lévő, vízzel teli aknához vonszolta, és abba beleengedte” – közölte Mecsár Tamás rendőrezredes.

– Mit gondol, hogy ez a fiú miért tehette, amit tett?
– Nem tudom, erre nem tudok válaszolni. A szüleit nagyon jól ismerem. Csengének a ballagó ruháját még az édesanyja varrta. Jó viszonyban voltunk. Viszont a fiúcskát nem ismertem. A Rolandot nem ismertem.
(Farkas Róza, az áldozat édesanyja)

A brutális gyilkossággal kapcsolatban számos kérdés továbbra is megválaszolatlan, a Hír TV információi szerint az sem biztos, hogy fulladás okozta a lány halálát. A család azt mondta, a lány arca teli volt zúzódásokkal, sérülésekkel.

Most először és utoljára szólalt meg Csenge édesanyja, gyászolni szeretne.

A Hír TV kedd esti Riasztás című műsora foglalkozik bővebben a témával, 21 órától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.