Elfogták a szökött győri rabot

Valaki bejelentést tett a rendőrségen, hogy látta a több mint egy hete bujkáló férfit.

MN
2017. 09. 20. 11:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lakossági bejelentés alapján szerda délelőtt Győrszentivánon elfogták azt a fogvatartottat, aki múlt kedden szökött meg a Győri Járásbíróság udvaráról – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya az MTI-t.

Z. Krisztiánt – aki ellen fogolyszökés miatt indult eljárás – visszavitték a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe – írták.

A Győri Törvényszék korábbi közleménye szerint a férfit, aki erőszakos bűncselekmények miatt jogerős büntetését töltötte a megyei bv-intézetben, szeptember 12-én tanúként hallgatták meg a járásbíróságon. A tárgyalás után Z. Krisztián a bíróság udvarán vezetőszáron és bilincsben állt az őt kísérő börtönőrrel együtt, amikor mindkét kezét kihúzta a bilincsből és elszaladt.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az ügyben belső vizsgálatot indított, amelynek eredményeként még aznap felfüggesztették állásából az érintett börtönőrt, valamint a bv-intézet biztonsági osztályának vezetőjét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.