Hétéves gyilkossági ügy végére tehet pontot a rendőrség

2010 nyarán saját tanyáján szúrtak halálra egy petőfiszállási nyugdíjast.

MN
2017. 09. 21. 7:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogta a rendőrség a 2010-es petőfiszállási gyilkosság feltételezett elkövetőjét: a tettes hét évvel ezelőtt több késszúrással végezhetett egy 66 éves asszonnyal.

A Baon az esetről adott helyszíni beszámolója szerint az áldozatra a falugondnok talált rá, aki ételt vitt az idős nőnek – a holttest a melléképületben feküdt. A Bács-Kiskun megyei nyomozók nagy erővel kezdték meg a nyomozást és a kihallgatásokat, de a vizsgálat idővel valamiért elakadt.

A gyanúsított megtalálására végül hét évet kellett várni; a férfi ellen jelenleg egy másik büntetőeljárás is zajlik, valószínűleg ennek során hozták kapcsolatba a petőfiszállási gyilkossággal. A 41 éves gyanúsítottnak most emberölés miatt kell felelnie.

Több mint különös egybeesés, hogy Petőfiszálláson 2008 szeptemberében is meggyilkoltak egy a tanyáján magányosan élő idős asszonyt. Az áldozat szintén 66 éves volt, a boncolását végző orvos pedig fojtogatásra utaló nyomokat talált az asszony nyakán, ezért értesítette a hatóságokat. A rendőrség akkor ismeretlen tettes ellen, emberölés gyanújával indított eljárást – eredménye nem ismert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.