Járókeretes idős nőre támadtak a Belvárosban

A vádlott látszólag barátkozni akart, végül erőszakkal is elvette az asszony táskáját.

MN
2017. 09. 28. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszaeső elkövetőnek számít az a 49 éves férfi, aki a napokban egy idős asszonyra támadt rá Budapesten, az V. kerületben.

A vádlott az Október 6. utcán figyelt fel az áldozatra, és beszélgetésbe elegyedett vele, közben egészen lakhelyéig elkísérte az asszonyt. A társasház kapuja előtt egy pohár vizet is kért tőle, de nem kapott – ettől a férfi agresszív lett, és rángatni kezdte a sértett járókeretre akasztott táskáját.

Az asszony segítségért kiáltott, de a kezéből kirántott járókeret miatt elvesztette egyensúlyát, és elesett. A kiabálását meghalló járókelők szerencsére közbeléptek, a támadót a helyszínen elfogták, és visszatartották a rendőrök érkezéséig.

Az ügyben eljáró V. és XIII. kerületi ügyészség három napon belül, gyorsított eljárásban bíróság elé állította az őrizetben tartott, kifosztás bűntettével vádolt férfit.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság helyt adott a vádnak, a tolvajt pedig – tekintettel korábbi ügyeire – nem jogerősen 4 év fegyházra ítélte. A vádlott jelenleg előzetes letartóztatásban várja a másodfokú ítéletet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.